باسلام
در جلسه ششم ما به داد و ستد الکترونی و تشکیل یون ها پرداختیم. همچنین در مورد ویژگی های یون ها هم بحث کردیم.
ما در این جلسه آموزش فصل دوم علوم پایه نهم رو به پایان خواهیم رسوند. همچنین به دلیل مشکلاتی آموزش ها به مدت کوتاهی متوقف خواهد شد.
و اما ادامه آموزش در جلسه هفتم:
مشارکت الکترونی
آب دریا ها، رود خانه ها، قطره های ریز باران، بلورهایی شفاف یخ، دانه های سفید برف، بخار آب و ابرها همگی شامل شمار بسیار زیادی از مولکول های آب هستند. مولکول های از اتم های اکسیژن و هیدروژن تشکیل شده اند.
دیدید که آب مقطر رسانای جریان الکتریکی نیست. درنتیجه ، مولکول های آب بار الکتریکی ندارند. بنابراین هنگام ترکیب شدن اتم های هیدروژن با اکسیژن، بین آن ها الکترونی داد و ستد نشده است.اکنون این پرسش مطرح است که چگونه اتم ها با یکدیگر واکنش داده اند؟
هنگام تشکیل مولکول ها، اتم ها به جای داد و ستد الکترون، با یکدیگر مشارکت الکترونی انجام می دهند. به طوری که در اثر این مشارکت هیچ یک از اتم ها الکترونی از دست نمی دهند یا به دست نمی آورند. بلکه، تعدادی از الکترون های خود را با یکدیگر به اشتراک می گذارند.
وقتی که اتم های دو نافلز کنار یکدیگر قرار گیرند، یک مشارکت الکترونی بین آن ها رخ می دهد. در این حالت اتم ها با هم ترکیب می شوند و پیوند کووالانسی تشکیل می دهند. برای مثال، در مولکول آب دو پیوند کووالانسی وجود دارد و هر پیوند کووالانسی شامل دو الکترون است که اتم های هیدروژن و اکسیژن به اشتراک گذاشته اند.
مشارکت الکترونی گسترده تر
در مشارکت الکترونی و تشکیل پیوند كووالانسی، برخی اتم ها با تعداد پیوندهای کووالانسی بیش تری به یکدیگر متصل می شوند. برای نمونه در مولکول اکسیژن، اتم های اکسیژن با دو پیوند به هم متصل شده اند.
لطفا ما رو با نظرات خودتون حمایت کنید. همچنین کپی از مطالب آموزشگاه ممنوع میباشد.
اینم بگم که آموزش ها به مدت کوتاهی متوقف میشه و بعد با آموزش فصل سوم علوم تجربی پایه نهم همراه شما خواهیم بود.
از مطالب نه قلم راضی هستید؟ ما را حمایت مالی کنید