باسلام
ما در جلسه پنجم آموزش فصل دوم علوم پایه نهم رو شروع کردیم و این جلسه هم بحث قبلی رو ادامه میدیم. در جلسه قبلی توضیحاتی در مورد مواد و عناصر و ترکیب ها دادیم و مولکول ها و یون ها رو معرفی کردیم.
و اما ادامه آموزش در جلسه ششم:
داد و ستد الکترونی و تشکیل یون ها
هر گاه اتم ها در شرایط مناسب در کنار هم قرار گیرند، یک واکنش شیمیایی بین آن ها رخ می دهد و مواد جدیدی تولید می شوند . به طوری که خواص فراورده ها با واکنش دهنده ها تفاوت دارند. مثلا فلز براق سدیم با مولکول های گاز کلر واکنش نشان میدهد و نمک سدیم کلرید رو بوجود میارن. سدیم فلزی خطرناک و کلر گازی سمی و زردرنگ است که در ترکیب با هم، سدیم کلرید سفید را بوجود می آورند که خطری ندارد. در این نمک یون های مثبت و منفی کنار هم قرار گرفته اند.
در تشکیل یک ترکیب یونی، برخی اتم ها با از دست دادن الکترون به یون مثبت (کاتیون) و برخی دیگر با گرفتن الکترون به یون منفی (آنیون) تبدیل می شوند. اتم های فلز تمایل دارند با از دست دادن الکترون به کاتیون و اتم های نافلز با گرفتن الکترون به آنیون تبدیل می شوند. یکی از ملاک های انتقال الکترون بین اتم های فلز با نافلز، تبدیل شدن آن ها به ذره هایی با مدار الکترونی کامل است.
ویژگی ترکیب های یونی
یک ترکیب یونی از کنار هم قرار گرفتن یون های مثبت و منفی ایجاد می شود. در واقع یون های با بار مخالف روی هم اثر می گذارند و یکدیگر را می ربایند. ترکیب های یونی در مجموع از نظر بار الکتریکی خنثی هستند.
برخی ترکیب های یونی در آب حل می شوند. در نتیجه، در اثر بارش باران و عبور آن از خاک های مختلف، نمک های موجود در این خاک ها، در آب حل می شوند. به همین دلیل آب اغلب دریا و دریاچه ها شور است و مقدار زیادی نمک دارد. سدیم کلرید از جمله نمک هایی است که به مقدار زیاد در آب حل می شود و در آب دریا وجود دارد. حل شدن نمک ها در آب، سبب تغییر در خواص فیزیکی آب می شود. برای مثال، آب دریا در نقطه بالاتری از آب خالص می جوشد و رسانای جریان الکتریکی است.
خب به پایان جلسه ششم آموزش علوم پایه نهم رسیدیم. در جلسه بعدی این بحث رو ادامه میدیم و مشارکت الکترونیکی خواهیم پرداخت و آموزش فصل دوم رو به پایان خواهیم رسوند.
لطفا ما رو با نظرات خودتون حمایت کنید. همچنین کپی از مطالب آموزشگاه ممنوع میباشد.
از مطالب نه قلم راضی هستید؟ ما را حمایت مالی کنید