سلام
ما توی هفده جلسه گذشته به آموزش فصل اول تا پنجم علوم پایه نهم پرداختیم.
خب طبق قولی که بهتون دادم قصد داریم تا قبل از نوبت اول تا آخرای کتاب برسیم تا برای نوبت دوم بتونیم نمونه سوال و جزوه بزاریم.
ما تو این جلسه آموزش فصل ششم علوم تجربی رو شروع میکنیم و درمورد مطالب این فصل بحث میکینم.
با ما همراه باشید در جلسه هجدهم آموزش علوم پایه نهم:
تا حالا به بند کیف های مختلف نگاه کردید. مثلا کیف مسافرت بند محکم و پهن دارد اما کیف مدرسه شما بندی به پهنای آن ندارد.
نیرو و فشار
ما در زندگی روزمره خود واژه های نیرو و فشار را به جای هم، بکار میگیریم ولی این واژه ها هر کدام در علوم معنی خاص خودشو داره. مثلا شما 3 کیلو تخمه آفتابگردان رو توی یک کیسه پلاستیکی میریزید، شما فکر میکنید که بر اثر وزن این تخمه ها بند کیسه نازک میشود و حمل آن سخت میشود. اما 3 کیلوگرم جرم زیادی نیست و انسان میتواند آن را به راحتی حمل کنید. علت این سختی را باید در نازک شدن بند کیسه پیدا کرد، چون مساحت تماس بند کیسه با دست شما که نیرو را منتقل میکند، کم شده، شما فشار کیسه بدستان را زیاد حس میکینید. در نتیجه فشار به دو عامل نیرو و مساحت سطح برخورد با جسم بستگی دارد که فرمول محاسبه آن در زیر آمده است:

هر واحد اندازه گیری فشار، پاسکال است به صورتی که هر پاسکال برابر یک نیوتون بر مربع است. طبق فرمول اگر مساحت برخورد جسم با سطحی کم باشد، فشار بر روی آن متمرکز میشود و فشار بزرگی ایجاد میشود و برعکس.
مثال: اگر سطح تماس چاقو با میوه زیاد باشد آیا میوه بریده میشود؟ جوای این سوال خیر است. مساحت کوچک تماس چاقو با میوه باعث میشود فشار زیادی وارد میوه بشود و میوه بریده شود.
از مطالب نه قلم راضی هستید؟ ما را حمایت مالی کنید