باسلام
ما در چهار جلسه قبلی به موضوعات فصل اول علوم پایه نهم پرداختیم و آموزش فصل اول علوم پایه نهم به پایان رسید.
ما در جلسه های آینده و این جلسه به موضوعات فصل دوم علوم پایه نهم خواهیم پرداخت.
لطفا ما رو با نظرات خودتون حمایت کنید. همچنین کپی از مطالب آموزشگاه ممنوع میباشد.
و اما آموزش فصل دوم علوم پایه نهم در جلسه پنجم:
ما در دنیایی از مواد زندگی میکنیم. هر مواد ویژگی خاص خودش رو داره و این مواد به روش های گوناگونی باهم ترکیب میشوند و یون ها یا مولکول ها رو به وجود میارن که هر کدوم از اونا خواص جدیدی دارن.
خب شاید سوال پیش بیاد که چرا ترکیب بعضی از مواد مولکول و ترکیب بعضی از مواد یون تشکل میشه؟
در ادامه به این سوال پاسخ میدیم.
عنصر یا ترکیب
همانطور که میدونید بیشتر عناصر به صورت عنصر در طبیعت یافت نمی شوند و اکثرا به صورت ترکیب هستند. ذره های سازنده این ترکیب ها، مولکول ها یا یون ها هستند. برای مثال اتانول و شکر از مولکول های چند اتمی ساخته شده اند در حالی که نمک خوراکی و کات کبود از یون ها تشکیل شده اند. از آن جایی که ذره های سازنده این مواد با هم فرق دارند، ویژگی آن ها نیز متفاوت است. به عبارت دیگر ویژگی مواد به نوع ذره های سازنده آنها بستگی دارد.
یون ها، ذره هایی با بار الکتریکی مثبت یا منفی هستند. این ذره ها می توانند در محلول حرکت کنند و سبب برقراری جریان الکتریکی در محلول شوند. مثلا اگر پتاسیم پرمنگنات رو در آب حل کنیم، یون های آن در سرتاسر آب پخش میشوند و باعث رسانایی الکترونیکی آب میشوند. در حالی که مولکول ها، بار الکتریکی ندارند و رسانای جریان الکتریکی نیستند. حال اگر ترکیبی که ذره های سازنده آن مولکول ها هستند را در آب حل کنیم، مولکول ها در سراسر محلول پخش می شوند. محلول به دست آمده، رسانای جریان الکتریکی نیست.
ادامه بحث رو در جلسه ششم دنبال خواهیم کرد.
از مطالب نه قلم راضی هستید؟ ما را حمایت مالی کنید